Waar moet een rollator aan voldoen?

Een rollator is een hulpmiddel die extra steun biedt tijdens het wandelen aan zowel ouderen mensen als mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn.

Rollator nodig? Op deze 8 punten moet u letten!

 1. De juiste handvathoogte voor uw lengte.
 2. Rollator met zitje.
 3. Rollator voor binnen of buiten.
 4. Wielen rollator.
 5. Rollator met luchtbanden of andere banden.
 6. Remmen rollator.
 7. Lichtgewicht rollator.
 8. Opvouwbare rollator.

Meest gekozen rollators (2021)

advies zuiverzorg Direct leverbaar

advies zuiverzorg  Experts in zorg

advies zuiverzorg  Fysieke winkel sinds 2007

Rehasense Server Rollator

+ Lichtgewicht
+ Stabiel en duurzaam
+ Opvouwbaar

Rollator Standaard 286

+ Klassieke en eenvoudig
+
Standaard rollator
+ Stokhouder

Athlon Carbon Rollator

+ Ultra lichtgewicht 5,2 kg!
+
Opvouwbaar
+ 7 Garantie!

Eco light II

+ Eenvoudig opvouwbaar
+
Comfortable zitting met rugsteun

Welke rollator moet ik kopen?

Wanneer u op zoek bent naar een rollator, komt u ontzettend veel verschillende modellen tegen. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hier een keuze uit te maken. Onze rollator experts hebben daarom uit iedere categorie de beste rollator voor u uitgelicht.

Server rollator

De meest gebruikelijke rollator!

De winnaar van onze 2021 rollator test is de Server rollator met soft wielen van het merk Rehasense! Deze rollator scoort op alle test-punten zeer goed. De Server rollator is een lichtgewicht (7kg) binnen en buiten rollator. Het loopcomfort is door de zachte banden en wendbaarheid optimaal.

Wanneer u met de rollator buiten over ongelijke ondergronden loopt, worden de schokken door de soft wielen opgevangen. Hierdoor heeft u met de Server rollator – weinig – tot geen last van trillingen.

Komt u een hoge stoeprand tegen?
Dan kunt u gebruik maken van de stoephulp. Door uw voet op de stoephulp te plaatsen, kunt u de rollator naar achteren kantelen om deze vervolgens zonder problemen over de stoep te helpen.

Pluspunten:

 • Zachte banden zorgen voor een optimaal loopcomfort
 • Makkelijk inklapbaar
 • Uitgevoerd met stoephulp
 • Ergonomische comfort handvatten
 • Geschikt voor alle lengtes

"Je gezondheid is je grootste goed"

Neem gerust contact op met een adviseur.

Welke manier is het makkelijkste opvouwen van een rollator?

Verschillende rollators zijn mooie lichte opvouwbare rollators die u gemakkelijk meeneemt in het openbaar vervoer of het vliegtuig. Met een simpele beweging klapt het zo in, waardoor het een compact pakket wordt. De rollator is meestal zo ontworpen dat ook mensen met weinig kracht in hun handen de rollator gemakkelijk op kunnen vouwen.

Lichtgewicht rollator

Ook het gewicht van de rollator is een belangrijk punt. Een lichtgewicht rollator kenmerkt zich doordat hij minder dan 8 kilogram weegt. Het frame is gemaakt met aluminium of carbon waardoor hij, ondanks zijn gewicht zeer stabiel en sterk is. Dankzij het lage gewicht zijn deze modellen een stuk gebruiksvriendelijker, ze manoeuvreren makkelijker en zijn een stuk beter te transporteren in een auto of met het Openbaar Vervoer

Mogelijk thuis of buiten rollator gebruiken

Anderzijds geldt het tegenovergestelde, rollators voor buitengebruik kunnen wel binnen gebruikt worden. Wel moet er bij binnengebruik vanzelfsprekend ook op de breedte worden gelet in verband met de breedte van de deuropeningen. Voor buitenshuis gebruik is het beste om een model te nemen met grote soft wielen. Met deze wielen heeft u meer grip en kunt u met meer gemak over bijvoorbeeld drempels en oneffenheden heenrijden. Bovendien zijn ze geschikt voor elk terrein en kunnen ze niet lek gaan.

Rollators zijn de perfecte uitkomst voor diegene die moeite hebben met (lange stukken) lopen en op zoek zijn naar een hulpmiddel om hun mobiliteit weer terug te krijgen. Voor veel mensen is de overstap naar een rollator een grote stap die zij zo lang mogelijk uitstellen. Toch is dit zonde, omdat u op deze manier uw eigen vrijheid belemmert. Dagelijkse zaken zoals boodschappen doen of een blokje om wandelen wordt lastiger, terwijl rollators er juist voor zorgen dat deze handelingen zonder moeite uitgevoerd kunnen worden. Wanneer u de overstap naar het gebruik van een rollator wilt maken, dan kunt u ervoor kiezen om de rollator eerst binnenshuis te gebruiken. Zodra u zelf gewend bent aan het hulpmiddel dan kunt u de rollator ook buiten gaan gebruiken.

Over Zuiver Zorg

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Bij Zuiver Zorg kunt u op verschillende manieren betalen. Voor bestellingen uit onze webshop hanteren wij de volgend betaalmogelijkheid: iDEAL, PayPal en geld overmaken per bank.Koopt u iets rechtstreeks in onze winkel in Nijkerk dan kunt u daar met PIN betalen of contant.

Bedrijven en instellingen bieden wij de mogelijkheid om op rekening bij Zuiver Zorg te kopen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice. Het controleren van uw bedrijfsgegevens is een standaard onderdeel van het proces.

Vergoeding via uw zorgverzekeraar

Soms heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig omdat u revalideert van een operatie, herstelt van een blessure of omdat er verpleging of kraamzorg aan huis komt. Dan is het lenen van een hulpmiddel een goede optie. Het lenen van een hulpmiddel is in veel gevallen gratis, omdat uw zorgverzekeraar of ledenvereniging de kosten vergoedt.

Veel leen hulpmiddelen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor een aantal hulpmiddelen zijn wij verplicht een telefonische indicatie met u te doorlopen. Op basis van die indicatie wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een vergoeding via uw zorgverzekeraar.

U kunt online producten bestellen bij Zuiver Zorg via onze handige en overzichtelijke webshop.

Vergoeding via uw ledenvereniging

Bent u lid van onze samenwerkende (thuiszorg)organisatie of ledenvereniging? Dan kunt u in veel gevallen gratis loophulpmiddelen bij ons lenen, of krijgt u korting op de verhuur van loophulpmiddelen zoals krukken of een rollator. De vergoeding en het maximale uitleentermijn verschilt per ledenvereniging.Neem contact op voor meer informatie met onze klantenservice.

Partners

Positieve bijdrage leveren aan mensen doen we samen met onze partners.

× Hoe kan ik je helpen?