Wat is een sta op stoel?

Een Sta op Stoel is een hulpmiddel bij het opstaan en gaan zitten. Een sta op stoel zorgt ervoor dat u zelfstandig kunt op staan en kan zitten deze twee bewegingen kan uitvoeren.
Een sta op stoel biedt u praktische hulp bij het opstaan en gaan zitten, door uw beweging te volgen en u te ondersteunen. Deze speciale stoelen zijn namelijk voorzien van een mechanisme dat ervoor zorgt dat de stoel omhoog kan komen en kantelen.

Plus -en minpunten sta-op stoelen

advies zuiverzorg Direct leverbaar

advies zuiverzorg Actief sinds 2007

advies zuiverzorg Experts in zorg

Nummer 1

Sta-op stoel Ontario 1

+ 1 motor
+
Comfort en luxe
+ Uitstekende prijs
+ Sta-op functie en relax functie

Nummer 2

Sta-op stoel Ontario 2

+ Voorzien van 2 motoren
+ Comfortabel en functioneel
+ Onafhankelijk bediening rugleuning en beensteun
+ Uitstekende prijs

Nummer 3

Sta-Op en relax stoel Modena

+ Ultra Moderne Stoel
+
Voorzien van 4 motoren
+ Koploper in haar segment
+ Verstelbare hoofdsteun, lendensteun, rugleuning en voetsteun

Mogelijkheden van een sta op stoel

Lichamelijke veranderingen zoals gewrichtspijn of afnemende spierkracht maken vaak dat een stoel die eerder nog voldeed nu geen zitcomfort meer kan bieden.

De keuze voor een stoel is uiterst belangrijk. Het gaat uiteindelijk om uw persoonlijke zitcomfort. Op deze pagina vindt u ons assortiment sta op stoelen en relaxfauteuils met elk hun eigen eigenschappen en mogelijkheden.

Veel sta-op-stoelen hebben meer functies en mogelijkheden dan alleen het gemakkelijk op kunnen staan. Het mechanisme, dat aangedreven wordt door een motor, kan namelijk ook de volgende mogelijkheden bieden:

  • Rugverstelling en kantelstand waardoor u relaxed achterover kunt zitten of liggen en de rugleuning in een stand kunt zetten waardoor uw rug minder wordt belast tijdens het zitten.
  • Verstelling van het voetenbankje om optimaal comfortabel te kunnen zitten.ergonomisch gevormde stoel; dit zorgt voor optimaal zitcomfort en een gezonde houding.

"Je gezondheid is je grootste goed"

Neem gerust contact op met een adviseur.

Welke sta op stoel kopen?

Zoals u kunt zien, hebben wij een ruime keuze aan sta op stoelen. Maar welke stoel past nu het beste bij u? Hieronder helpen wij u met uw keuze door toelichting te geven op de keuzemogelijkheden bij onze sta op stoelen.

Materialen: leer en stof
Bijna iedere sta op stoel in ons assortiment is leverbaar in leer en stof. De uiteindelijk keuze is natuurlijk afhankelijk van uw smaak. Wij zetten de voor- en nadelen van leer ten opzichte van stof op een rij voor u:

Voordelen leer:
Leer is een zeer robuust materiaal en beschadigd minder snel dan stof. Uw sta op stoel blijft daarom nog langer mooi. Veel mensen vinden zelfs dat een lederen stoel er met de jaren mooier op wordt.

Leer is een natuurproduct, iedere sta op stoel van leer is daarom uniek.
Uw sta op fauteuil van leer is gemakkelijker schoon te maken. U kunt de stoel simpelweg afnemen met een vochtige doek.

Nadelen leer:
Uw lederen sta op stoel voelt in de winter kouder aan dan een stoel gemaakt van stof.
Omdat leer een natuurproduct is, heeft uw leren sta op stoel een stukje onderhoud nodig.

De mogelijkheden van een elektrische sta op stoel

Iedere sta op stoel wordt elektrisch aangedreven, maar in de wijze waarop dit gebeurt zit het verschil! Zo zijn er elektrische sta op stoelen die door een accu worden aangedreven en sta op stoelen die u inplugt in het stopcontact. Het voordeel van de accu is dat u geen bedrading heeft die in de weg kan lopen. Het nadeel is dat de accu af en toe moet worden opgeladen.
Niet iedere sta op fauteuil heeft evenveel elektromotoren. Wij verkopen sta op stoelen met één, twee en drie motoren. Deze motoren bedienen de sta-op-functie, maar ook de verstelbare rugleuning en voetensteun van de fauteuils.

Sta op stoelen met één motor: bij deze stoelen kunt u de rugleuning, voetensteun en de zitting niet los van elkaar bedienen.

Sta op stoelen met twee motoren: bij deze sta op stoelen kunt u de rugleuning en voetensteun los van elkaar bedienen, maar de zitting is niet apart bedienbaar. Wanneer de rugleuning naar achteren gaat dan kantelt de zitting automatisch mee.

Sta op stoelen met drie motoren: bij deze stoelen kunt u alles apart bedienen, dus de rugleuning, de voetensteun en de zitting zijn allemaal los van elkaar te verstellen.

Design: klassieke of moderne sta op stoel?

Een sta op stoel moet natuurlijk niet alleen functioneel zijn. Waarschijnlijk krijgt de fauteuil een prominente plaats in de huiskamer of een andere ruimte. Daarom is het belangrijk dat de stoel er ook gewoon mooi uitziet. De tijd dat een sta op stoel een tamelijk lompe verschijning was, is gelukkig voorbij. Voor elke stijl en elk interieur is de perfecte stoel beschikbaar. Denk hierbij aan materialen als aluminium en kunststof, maar ook hout. En dat in maar liefst 100 verschillende kleuren.

Onze sta op stoelen fauteuils hebben uiteenlopende designs. Van moderne sta op stoelen, zoals model Gouda, tot klassieke sta op stoelen, zoals model Bennekom. De keuze is natuurlijk afhankelijk van uw smaak. Alle stoelen die wij verkopen, modern of klassiek, zijn van dezelfde uitstekende kwaliteit.

advies zuiverzorg Direct leverbaar

advies zuiverzorg Actief sinds 2007

advies zuiverzorg Experts in zorg

Sta op fauteuil
Sommige mensen geloven dat er verschil is tussen een sta op stoel of sta op fauteuil, maar dit is niet het geval. De termen worden door elkaar heen gebruikt. De term sta op fauteuil wordt wel wat vaker gebruikt voor de grotere (bredere) sta op stoelen.

Waar moet je op letten bij een sta-op stoel?
Om optimale ondersteuning te krijgen is het namelijk belangrijk dat de stoel goed bij jouw lichaam past. Voor een comfortabele sta-op stoel let je op de volgende eigenschappen.
Zithoogte

Kijk om te beginnen of de stoel de juiste zithoogte heeft. Dit kun je zien door zelf op de stoel te gaan zitten. Wanneer jouw bovenbenen met een hoek van 90° graden ten opzichte van de grond staan heb je de juiste zithoogte gevonden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de leuning jouw rug ondersteund.

Ondersteuning
Een wervelkolom heeft van nature een lichte s-vorm. Wanneer een rugleuning te veel of te weinig steun biedt, kun je last krijgen van jouw rug. De sta-op stoelen van Zuiver Zorg zijn geselecteerd op een goede rugleuning. Kom eens langs in onze showroom om dit te ondervinden. Je kunt eventueel van te voren hiervoor ook een afspraak maken, voor persoonlijk advies.

Zelfstandigheid
U kunt een sta-op stoel herkennen aan de ondersteuning die u tijdens het opstaan wordt aangeboden. Daarnaast is het een prettige stoel waarin u relaxed kunt zitten. Met name de elektrisch bedienbare variant is eenvoudig zelfstandig te bedienen. Door de elektrische bediening kunt u makkelijk en veilig opstaan met behoud van uw zelfstandigheid. Misschien heeft u de zelfstandigheid op een eerder moment al deels moeten inleveren en krijgt u er nu door de aanschaf van een sta-op stoel een stuk van terug. De meeste mensen willen immers wanneer ze minder mobiel worden zo lang mogelijk thuis blijven wonen en met het comfort dat de hulpstoel biedt is dat wellicht nog haalbaar ook.

Motoren
Een elektrische sta-op stoel heeft 1 tot 5 motoren. Als u de stoel volledig horizontaal wilt kunnen zetten, dan heeft u er één nodig met 3 motoren. Over het algemeen zijn de stoelen met 3 motoren de beste. Deze stoelen hebben ten opzichte van 1- en 2-motorige modellen als voordeel dat:
ze dus horizontaal geplaatst kunnen worden: prettig wanneer u wilt slapen zonder daarvoor de hele tocht naar bed af te moeten leggen;
ze langer meegaan: de last van het verstellen wordt namelijk niet door één motor gedragen, maar verdeeld over drie.

Aandachtspunten

Nadelig is echter dat ze ten opzichte van 1- en 2-motorige modellen:
duurder zijn;
meer bedieningsuitleg behoeven, ten gevolge van de toename in mogelijkheden.

Hoofd- en armsteunen
Tot slot is het verstandig om op de hoogte van de hoofd- en armsteunen te letten. Idealiter biedt een stoel lichte steun aan jouw hoofd, waardoor jouw nek steun krijgt. Met armleuningen op de juiste hoogte, creëer je vervolgens de perfecte zithouding.

Over Zuiver Zorg

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Bij Zuiver Zorg kunt u op verschillende manieren betalen. Voor bestellingen uit onze webshop hanteren wij de volgend betaalmogelijkheid: iDEAL, PayPal en geld overmaken per bank.Koopt u iets rechtstreeks in onze winkel in Nijkerk dan kunt u daar met PIN betalen of contant.

Bedrijven en instellingen bieden wij de mogelijkheid om op rekening bij Zuiver Zorg te kopen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice. Het controleren van uw bedrijfsgegevens is een standaard onderdeel van het proces.

Vergoeding via uw zorgverzekeraar

Soms heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig omdat u revalideert van een operatie, herstelt van een blessure of omdat er verpleging of kraamzorg aan huis komt. Dan is het lenen van een hulpmiddel een goede optie. Het lenen van een hulpmiddel is in veel gevallen gratis, omdat uw zorgverzekeraar of ledenvereniging de kosten vergoedt.

Veel leen hulpmiddelen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor een aantal hulpmiddelen zijn wij verplicht een telefonische indicatie met u te doorlopen. Op basis van die indicatie wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een vergoeding via uw zorgverzekeraar.

U kunt online producten bestellen bij Zuiver Zorg via onze handige en overzichtelijke webshop.

Vergoeding via uw ledenvereniging

Bent u lid van onze samenwerkende (thuiszorg)organisatie of ledenvereniging? Dan kunt u in veel gevallen gratis loophulpmiddelen bij ons lenen, of krijgt u korting op de verhuur van loophulpmiddelen zoals krukken of een rollator. De vergoeding en het maximale uitleentermijn verschilt per ledenvereniging.Neem contact op voor meer informatie met onze klantenservice.

Partners

Positieve bijdrage leveren aan mensen doen we samen met onze partners.

× Hoe kan ik je helpen?