VEILIG, HANDIG EN COMFORTABEL

De beste top 3 rolstoelen (2021)

Wanneer u op zoek bent naar de beste rolstoel, komt u ontzettend verschillende modellen tegen. Onze rolstoel experts begrijpen dat het lastig kan zijn om hier een keuze uit te maken. Hiervoor hebben onze experts de beste rolstoelen samengesteld voor dit jaar.

advies zuiverzorg Vrijblijvend advies

advies zuiverzorg Actief sinds 2007

advies zuiverzorg Experts in zorg

Plus -en minpunten rolstoelen

Nummer 1

Excel G-Lite Pro 24

+ Super lichtgewicht
+
Eenvoudig in gebruik
+ Zeer compact om mee te nemen
+ Half neerklapbare rugleuning

Nummer 2

Rehasense Icon 20 rolstoel

+ Stevige rolstoel
+ Opvouwbaar
+ Duwhandvatten zijn verstelbaar
+ PU anti-lek banden

Nummer 3

Rolstoel Able2

+ Zachte zitting en gevormde rugleuning
+
Duwen en trippelen is goed mogelijk
+ Opvouwbaar
+ Comfort-grip banden

Getest door onze rolstoel experts

Er zijn verschillende modellen van rolstoelen die allemaal andere voordelen hebben. De keuze voor een bepaald type rolstoel is dan ook redelijk persoonlijk. Zo kunt u een lichtgewicht rolstoel kopen, een opvouwbare rolstoel of misschien heeft u een elektrische rolstoel nodig.

Zuiver Zorg winkel en uitleenpunt
Zuiver Zorg heeft winkel en uitleenpunten in Nijkerk.

Waar moet u op letten bij rolstoel kopen?

Omdat een rolstoel voor veel verschillende omstandigheden kan worden gebruikt, zijn er ook veel keuzes om te maken als u er eentje aanschaft. Hoe wilt u de rolstoel gebruiken, moet de rolstoel lichtgewicht zijn, heeft u beensteunen nodig, en nog meer informatie die u van tevoren kunt uitzoeken. Hieronder is een overzicht met een aantal opties die u kunt overwegen voor de uiteindelijke keuze wordt gemaakt.

advies zuiverzorg Vrijblijvend advies

advies zuiverzorg Actief sinds 2007

advies zuiverzorg Experts in zorg

Alle soorten rolstoelen

Een duwstoel is meestal alleen maar voort te bewegen door een ander die hem duwt. Deze rolstoelen zijn geschikt voor korte afstanden, zoals bijvoorbeeld het vervoer door een vliegveld, restaurant of ziekenhuis. Dit zijn vaak de meest lichtgewicht opties en hebben kleine achterwielen, maar geven minder mobiliteit. Een traditionele rolstoel heeft grote achterwielen, zodat u de rolstoel zelf kunt voortbewegen. U kunt bij deze soort voor een lichtgewicht rolstoel gaan, die makkelijker te bewegen is, meestal een frame van aluminium heeft en vaak ook gemakkelijk mee te nemen is.

Een elektrische rolstoel wordt gebruikt als u moeilijker uzelf kunt voortbewegen. Hierbij is het comfort nog belangrijker. Daarom kunt u bij elektrische rolstoelen vaak de zitting, rugleuning, armleuningen en hulpmiddelen zo persoonlijk mogelijk laten maken, zodat u en uw stoel echt een worden.

"Je gezondheid is je grootste goed"

Neem gerust contact op met een adviseur.

Over Zuiver Zorg

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Bij Zuiver Zorg kunt u op verschillende manieren betalen. Voor bestellingen uit onze webshop hanteren wij de volgend betaalmogelijkheid: iDEAL, PayPal en geld overmaken per bank.Koopt u iets rechtstreeks in onze winkel in Nijkerk dan kunt u daar met PIN betalen of contant.

Bedrijven en instellingen bieden wij de mogelijkheid om op rekening bij Zuiver Zorg te kopen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice. Het controleren van uw bedrijfsgegevens is een standaard onderdeel van het proces.

Vergoeding via uw zorgverzekeraar

Soms heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig omdat u revalideert van een operatie, herstelt van een blessure of omdat er verpleging of kraamzorg aan huis komt. Dan is het lenen van een hulpmiddel een goede optie. Het lenen van een hulpmiddel is in veel gevallen gratis, omdat uw zorgverzekeraar of ledenvereniging de kosten vergoedt.

Veel leen hulpmiddelen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor een aantal hulpmiddelen zijn wij verplicht een telefonische indicatie met u te doorlopen. Op basis van die indicatie wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een vergoeding via uw zorgverzekeraar.

U kunt online producten bestellen bij Zuiver Zorg via onze handige en overzichtelijke webshop.

Vergoeding via uw ledenvereniging

Bent u lid van onze samenwerkende (thuiszorg)organisatie of ledenvereniging? Dan kunt u in veel gevallen gratis loophulpmiddelen bij ons lenen, of krijgt u korting op de verhuur van loophulpmiddelen zoals krukken of een rollator. De vergoeding en het maximale uitleentermijn verschilt per ledenvereniging.Neem contact op voor meer informatie met onze klantenservice.

Partners

Positieve bijdrage leveren aan mensen doen we samen met onze partners.

× Hoe kan ik je helpen?